35-годишната Стела Алексиева  и 35-годишният Петър Чернев , които бяха

...
35-годишната Стела Алексиева  и 35-годишният Петър Чернев , които бяха
Коментари Харесай

Петър заснел клип как пребива голото 5–годишно дете на приятелката си

35-годишната Стела Алексиева  и 35-годишният Петър Чернев, които бяха арестувани и упрекнати в редовно малтретиране на 5-годишно дете, се изправиха пред съда през днешния ден.След 3-часово съвещание, преди минути арбитър Иван Калибацев дефинира на майката на малолетното дете  най-леката мярка за неотклонение " подписка ", а  Петър Чернев остана зад решетките, съобщи

Припомняме, че малко по-рано денем Районна прокуратура-Пловдив ги притегли като за това, че на неустановена дата през месец декември 2023 година, като причинители и в съучастничество, в изискванията на домашно принуждение, са предизвикали на момченцето междинна телесна щета, довела до обезобразяване на главата и разстройство на здравето, както и краткотрайна заплаха за живота. Двамата бяха арестуван за период от 72 часа, а през днешния ден държавното обвиняване изиска от съда непрекъснатият им арест.

В правосъдната зала стана ясно, че по отношение на Петър Чернев са повдигнати три обвинявания, едно от които е, че е принуждавал 5-годишното дете да прави неща срещу волята си. По данни на прокуратурата в мобилния телефон на обвинения  са открити видеоклипове, на които се вижда по какъв начин детето и той са голи жилището, където живеят. Стана ясно, че на записите Чернев афишира коя е датата на снимане и какви ще бъдат дейностите му през днешния ден, както и на последваща такава.  Държавното обвиняване съобщи, че на част от клиповете детето е унижавано и са му налагани брутални удари.

Прокуратурата обясни, че на единия видеоклип от предходната година  се виждало по какъв начин той нанася жесток побой на момченцето. То е било съборено от стол, паднало е на земята, било ритано, вдигнато за крайници с надолу главата и подхвърлено, като от самото начало било и без облекла.

„ Ще бъде унизително да опиша какво се вижда на видеоклиповете. Стореното от обвинения е безгранично прекосяване на морала ”, съобщи наблюдаващият прокурор Бригита Байрякова.

Според нея, макар че следствието е в начален стадий, е  налице обосновано съмнение, че  точно двамата са издевателствали над малолетното момченце. По данни на държавното обвиняване  главата на детето е била обезобразена точно в жилището,което е било населявано от обвинените и детето. От доказателствата излиза наяве, че на мястото на пострадването детето няма коса и не може да се откри дали има кожа. Тепърва ще се установи какъв брой е дълбочината на раната, като на този стадий не е ясно до какво положение може да докара въпросната рана на главата на детето. Държавното обвиняване уточни, че 5-годишното ще бъде подложено в околните дни на интервенция, с цел да се изяснят събитията към пострадването.

Въпреки майката не е потърсила никаква здравна помощ за малолетното си дете и то е обитавало с огромното пострадване дни наред. 

В  днешния разпит в синя стая на потърпевшото дете, то разкрива, че е било удряно и от майка си и от неговия  пастрок. Държавното обвиняване уточни, че има и съседка, която също е дала показания. От описа й излиза наяве, че са се чували крясъци на детето от банята по отношение на побой. Разпити са осъществени и на сестрата на обвинената, както и на майка й.

Извършени са голям брой огледи във въпросния апартамент  и са конфискувани материални доказателства за част, от които обвинените са си признали, че може да имат отношение по делото. Прокурор Бригита Байрякова съобщи, че майката Алексиева и Чернев са обяснили в разпитите си, че детето единствено си е изгорило главата с душа в банята до степен на обезобразяване.  По тази причина ще се създадат и експертизи и на конфискувания по делото душ, с цел да се ревизират версиите.

Според държавното обвиняване, в случай че двмата обвинения бъдат пуснати от ареста, може да извършат и друго закононарушение или да се укрият, предивд, че майката е безработна, използва постоянно огромни количества алкохол и няма непрекъснат адрес. Прокурор Байрякова разясни за обвинения Чернев, че е осъждан за опиати, а по свидетлски показания денем се държал несъответстващо, а когато употребявал субатснции ставал нападателен. 

 Според бранителите на двамата упрекнати юрист Йордан Давчев и Константин Давче нищо не е потвърдено, а контузиите на момчето са станали по нехайство. По думите на юрист Йордан Давчев обвиняването е " напомпано ", а обстоятелствата не приказват за междинна телесна щета.

Както към този момент съобщихме, до задържането им се стигнало след сигнал, додаден от родственик. На 08 януари 2024 година близка на малолетното дете се срещнала с него и видяла, че на главата му има огромна рана. За случая е уведомила органите на ІV районно управление (на МВР) при ОД на МВР-Пловдив. На детето незабавно е оказана полицейска протекция и със съдействието на отдел „ Закрила на детето “-Пловдив е било изведено от фамилната среда, като му е обезпечена протекция. Два дни по-късно е извършен координационен механизъм в отдел „ Закрила на детето “-Пловдив.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР